Kategorier
Kurs

En bra valpkurs i Stockholm

Att skaffa hund är början på en spännande resa tillsammans med en ny individ och på en valpkurs i Stockholm lär man känna varandra, har roligt och får tips om hur man gör vardagen riktigt bra.

Att förstå sin hund är viktigt och att hunden förstår vad man vill att den ska göra är ännu viktigare. De flesta hundar vill vara till lags men de förstår inte alltid vad man menar att den ska göra.

På en valpkurs i Stockholm får man därför lära känna sin hund genom kursledarnas erfarenhet och vägledning. Man får lära sig om hundpsykologi och olika beteenden. Samtidigt får man tillfälle att öva på att tillämpa det man lär sig med sin egen valp. Inlärningen blir rolig för valpen och det blir lättare att öva när man är tillsammans med andra.

En valpkurs handlar mycket om att göra vardagen så bra som möjligt för både ägare och hund. Att valpen lär sig förstå och följa enkla kommandon som att sitta, ligga och komma är förutsättningen för att man ska ha det bra tillsammans.

Social träning med andra hundar och människor på valpkurs

Precis som vi människor behöver lära oss att umgås så behöver hundar få öva på att vara och leka med andra. På en valpkurs lär de sig att leka men också att kunna fokusera på sin ledare utan att störas av att det finns andra hundar i närheten.

I de luftiga kurslokalerna finns det gott om utrymme med konstgräs för lek och träning inomhus oavsett väder och årstid.