Om oss

Att skaffa en hund innebär att man ger upp sin egen frihet till viss del. Från och med att hunden sätter ned sina tassar i ditt hem så är det du som ansvarar för mat, kärlek, motion och allt annat som hunden kommer att behöva för att få ett långt och härligt liv.

Du ger upp din frihet, men du får också extremt mycket på köpet. Med en hund så har du alltid en kompis som, oavsett vad, finns vid din sida och som alltid ställer upp och blir glad när du kommer hem. Hunden är din bästa vän – men har du tid att vara samma sak för din hund?

Vi ser tyvärr dagligen hur hundar far illa och detta både i det stora och i det lilla. Många skaffar hund utan att egentligen ha klart för sig vilket åtagande det handlar om. Vi vill bidra till en ökad förståelse kring detta. Genom att ge tips, råd och fakta om hundar och om olika hundraser så hoppar vi kunna göra det klart för alla som funderar på att skaffa hund vad som kommer att krävas. Vi vill att alla hundar – och alla djur i övrigt – ska må bra. Denna sida blir vårt bidrag till detta.

Vi som skriver har lång erfarenhet av både ägande och uppfödning av hundar. Vi har gjort vår läxa och vi vet vad det handlar om. Vi hoppas av vår stora kunskap ska bli en ständig källa av inspiration till dig. Oavsett om du har en hund eller om du planerar att göra plats för en ny vän i ditt liv. Välkommen!